tirsdag 24. november 2009

Superenkel pastasaus

Da jeg allerede har beskrevet hvordan man kan koke pasta på en adekvat måte, følte jeg det nå var naturlig å ta det neste skrittet; å framstille hvordan man kan lage en idiotsikker, superenkel, kjapp og god tomatsaus å splæsje oppå!

Til 4 personer

  • Grovhakk en halv løk eller mindre
  • Del et fedd hvitløk i to (slik at man kan pelle ut bitene ved servering; eller mindre biter hvis man ikke har noe i mot hvitløksånde...)
  • Stek det hele "blankt" i godt og vel 2 ss olivenolje
  • Hell over en halv hermetikkboks med gode cherry- eller hakkede tomater*
  • Rør og la det putre litt
  • Hell over ferdigkokt pasta; fres og rør godt så sausen fester seg til pastaen!
  • Servér!

* Jeg anbefaler merket Mutti eller Divella - disse fåes kjøpt i diverse innvandrer butikker, eller hos dagligvarebutikker med stort utvalg, og er veldig gode på smak! Husk at tomatene du bruker avgjør sausen.

Ingen kommentarer: