søndag 13. februar 2011

Hamburger


En ekstremt enkel måte å lage skikkelig smakfulle hamburgere på følger under:

Du trenger:
1 pakke kyllingkjøttdeig
finhakket hvitløk (ett fedd) og litt finhakket løk (hvis du har)
salt, pepper

karri

Burger-tilbehør etter smak og behag

Framgangsmåte:
Bland kjøttdeig godt med en klype salt og pepper, ca. 1 ss karri og hvitløk/løk. Form til burgere (ikke for tykke, da er det vanskelig å få de gjennomstekt uten at de blir tørre), gjerne litt store i diameter - de krymper når man steiker de. Stek gylne i smør/olje og viderestek i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutt etter behov, til de er gjennomstekte. Legg evt. en skive ost på hver burger mot slutten av steketiden, så den smelter.

*Bildet er hentet herfra

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmm. Jeg er i utganspunktet skeptisk til kyllingkjøttdeig (ja, jeg er en gammel kone), men etter varme anbefalinger fra både deg og frøken Å tror jeg nok jeg blir nødt til å prøve denne oppskriften snart ;)