søndag 3. februar 2008

Mer Canal-Cruise


Den første dagen i fadderuka spiste vi først pannekaker, så ruslet vi til en noe unødvendig 'slik skal vi unngå kulturelle kollisjoner'-workshop, og før middag var vi på canal-cruise. Det var veldig fint! Masse å se, og god stemning.

Dagen ble avsluttet med karaoke party. Det var skrik, skrål og dansing på bordene, slik seg hør og bør.

Dag nummer 2 ble åpnet med besøk på historisk museum. Vi hadde en noe skrullete gammel dame som guide, og hun fortalte, når jeg tenker etter, i grunn ingen ting interessant. Bare litt om hvordan nederlenderene hadde noen 'uheldige konversasjoner' med engelskmennene (les: krig om kolonier) og 'kontakter med stammehøvdinger særlig i Vest-Afrika' (les: Slavehandel).

Aktivitet nr. to var en city-tour. Her var kontrasten til museet stor, for guiden var aldeles storartet! Hun fortalte masse nyttig og relevant for de som bor her i dag, samt en veldig flott oppsummering av nederlandsk historie.
Vi vandret rundt i hele to timer, og de aller fleste var gjennomfrosne ved veis ende. Men ikke jeg! Jeg tar min nasjonalitet som nord-kvinne svært alvorlig, og hadde kledd meg godt for anledningen.

Avslutningsvis var det en 'uitro' med diverse innlegg fra politiet om sikkerhet (han konkluderte med at Amsterdam er en meget trygg by), en dame fra Cannabis- College (ja, selvfølgelig finnes det her) om droger og en kar som snakket om alkohol. Det hele var overraskende lærerikt.

På kvelden var det stor avslutningsfest på en klubb kalt 'Dansen Bei Jansen' (det er schwung over det navnet altså!), og 'we did the most out of it' som de sier på engelsk - musikken var så som så, men vi hadde det fryktelig moro likevel..

PS: Det nederste bildet er av sjøfartsmuseet 'Nemo'. I høyre del av bildet kan man knapt skimte et kjempestort sjørøverskip (eller noe).


Ingen kommentarer: