onsdag 14. oktober 2009

Pasta

Det er faktisk ikke så vanskelig å koke pasta på en skikkelig måte. Men det er veldig lett å koke pasta på en dårlig måte. Her er noen enkle tips:

  • (Forbered gjerne sausen først, sånn at du kan slenge pastaen rett oppi når den er ferdig og blande alt sammen! Det bør blandes i ei gryte/panne på ei varm plate for best effekt. Da fester nemlig sulamitten seg til pastaen på et deilig vis.)
  • Kok opp masse vann; det vil si ca. 1,5-2 liter for en porsjon- pastaen skal ha masse plass å boltre seg på! Bruk gjerne vannkoker. Det er energibesparende og bruker kortere tid...
  • Ha i mer salt enn du tror (ca en halv teskje til 1,5 liter vann)

  • Ha i pastaen (dette er det vanskeligste punktet - å beregne mengde! I forhold til spaghetti sies det at en bunt med diameter på størrelse med en 5-kroning er passe til en person)
  • Rør rundt underveis (da unngår du at pastaen lager små gjenger i vannet)
  • Hell av vannet i et dørslag, og sleng pastaen direkte oppi sausen (se det første punktet).
  • PS: Hvis man ikke skal ha saus til, evt. ikke har den klar til pastaen er ferdig; skyld med iskaldt vann for at den ikke skal klebre seg sammen. Evt. kan man dusje på med litt olivenolje hvis det er krise.

2 kommentarer:

T sa...

Mmmmm Pasta!

Du er forresten på bloggen min: http://skuggevals.wordpress.com/2009/10/15/leaf ;)

Håper det går bra? (Tenker at siden du er på flickr så gjør det ikke så stor forskjell)? Og så skal jeg linken til myspacen når sangen kommer!Jeg gleder meg så til å høre!

Cathie sa...

Det går helt fint du! ;)